Teatres de la Generalitat ultima Utopia Marivaux, un obra que vora la llum demà, 17 d'octubre, al teatre Principal de València, i de la que podrem disfrutar fins el 4 de novembre. L'obra està basada en dos textos de l'autor francés Pierre Marivaux: La Disputa i La isla de los esclavos. En este muntatge, el seu versionador i director, Juli Leal, ha unit els dos textos de manera que els personatges de La Disputa desenboquen en La isla de los esclavos en la segona part de la representació. Una manera molt original de concebre l'obra de Marivaux.
En resum la història esclata d'una discusió entre dos nobles: qui és més infidel: la dona o l' home? Per tal d'esbrinar-ho estos personatges seran testics d'un experiment que anys enrrere va proposar el pare d'un d'ells. Aillar a quatre xiquets de la societat i als 20 anys soltar-los al món per vore les seues reaccions. Estos xiquets passaran a ser criats dels nobles. En la segona part i degut a un naufragi tots els personatges acaben en l'illa dels esclaus, un lloc màgic on els esclaus passen a ser amos i els amos a esclaus.
Utopia Marivaux tanca el cicle de “Goldoni i su tiempo” que Teatres de la Generalitat va iniciar la temporada passada. Un cicle amb què celebrem el 300 aniversari del dramaturg Carlo Goldoni, pare de la comèdia italiana. El cicle ha comptat amb la producció de tres obres, de les quals els seus autors, foren precursors o contemporanis de Goldoni: Els Embolics d'Escapin de Molière, El sí de las niñas de Moratín i ara Utopia Marivaux.